En norrlänning$ tankar om allt och inget

Öldrickande nyliberal sportfåne med siktet inställt på Tyskland 2006.

söndag, maj 22, 2005

Säg hej till våra nya polare!

Bistånd till fattiga länder är något som är populärt bland många svenskar; det får sympatisörerna att känna sig solidariska. Vart och till vad biståndet går är inte av någon större betydelse. Det är själva principen som är viktig- biståndet får oss att sova gott om nätterna.

Frågan är dock om en normalt funtad människa borde kunna göra det längre. Tillsammans med exempelvis Iran och Saudiarabien finansierar nämligen numera de svenska skattebetalarna terrororganisationen Hamas verksamhet. Detta sedan organisationen fått majoritet i flertalet palestinska kommuner efter det palestinska lokalvalet.

Låt mig presentera våra nya vänner. Jag antar att Laila Freivals skulle kalla dem för frihetskämpar, även om det är en deskription jag förmodligen skulle undvika att sammankoppla Hamas med. Verksamhetsplanen går till större delen ut på att döda Israeler. Organisationen är av åsikten att jihad är den enda lösningen på Palestina-konflikten. Bara under 1997 dog 37 och 577 personer skadades tillföljd av självmordsbombningar utförda av Hamas. För fler exempel på operationer, som i framtiden kommer att vara finansierade av de svenska skattebetalarna, se här.

1 Comments:

At söndag, maj 29, 2005 10:15:00 em, Anonymous Anonym said...

Men du, vad gör USA då? De utbildar medlemarna i Hamas militärt! Detta finns svart på vitt!

 

Skicka en kommentar

<< Home