En norrlänning$ tankar om allt och inget

Öldrickande nyliberal sportfåne med siktet inställt på Tyskland 2006.

tisdag, maj 17, 2005

Feministerna Persson och Reinfeldt

Att feminismen fått ett enormt genomslag i Sverige går inte att ta miste på. När det idag (måndag) offentliggjordes att det blir en partiledardebatt mellan Göran Persson och Fredrik Reinfeldt den 24 maj, så krävde båda att SVT-sändningen skulle ledas av en kvinnlig programledare.

Feministerna Persson och Reinfeldt är alltså beredda att tumma på programledarens kvalitéer bara för att ragga kvinnliga väljare. Jag är så oerhört trött på denna genusfixering. Varför inte bara ta den som är bäst på att utföra jobbet- oavsett kön? Fortsätter utvecklingen i samma takt lär väl samtliga sju riksdagspartier ha ett krav på könskvotering inskrivit i sitt partiprogram 2010.

En kul tanke: ponera att partiledarna ifråga hade krävt en manlig programledare. Vilket jävla liv det hade blivit. Vi lever i en tid där diskriminering av män är politiskt korrekt, och där mannens roll i samhället tas för givet.

Hursomhelst verkar SVT dela mina tankar, och kräver att Agendas programledare Lars Adaktusson skall få leda partidebatten. Aldrig hade jag pre-Reinfeldt trott att sosseledda SVT skulle ha en mer liberal åsikt i frågan än Moderaterna.

To be continued, tyvärr.