En norrlänning$ tankar om allt och inget

Öldrickande nyliberal sportfåne med siktet inställt på Tyskland 2006.

måndag, maj 16, 2005

Hycklaren och den fräscha pacifisten

Gårdagens Agenda bjöd på en hel del noterbart. För det första så var vår ärade utrikesminister, Laila Freivalds, inbjuden för att diskutera läget i Irak. I intervjun så ställde Adaktusson den befogade frågan om utrikesministern tyckte att terroristerna i Irak kunde betraktas som ”frihetskämpar”, då hon tidigare (hösten 2003) i en Eko-intervju menat på detta.

Från johannorberg.net:
"’– Varför är de inte frihetskämpar eller motståndskämpar eller sådant som vi brukar använda positiva beteckningar på?– Ja, det kan man också mycket väl göra för det är klart att vi måste ha en förståelse för dem som inte accepterar att Irak är ockuperat.’ . "

Igår så var dock tongångarna andra, och Freivalds påstod att i Eko-intervjun så hade hon minsann talat rent generellt och inte specifikt om Irak. Jovars! Hursomhelst så betraktar numera Freivalds våldsutövarna i Irak som terrorister och inget annat. Man får väl ändra sig!?


Ett annat rätt intressant inslag i sändningen var att Agenda bjudit in Svenska Freds Frida Blom (hon är typ fräsch!) för att diskutera Nord Koreas eventuella kärnvapeninnehav. Helt oväntat (notera sarkasmen) så tog diskussionen en anti-amerikansk form, där Bush blev boven.

Blom kritiserade Bushs rättframma ställningstagande MOT Kim Jong Ils totalitära diktatur, och beskyllde honom för att därigenom försämra läget för diplomatiska lösningar. På fullaste allvar trodde Blom att det bästa tillvägagångssättet var att ge Nord Korea morötter i form av bland annat ekonomiskt stöd i utbyte mot en avrustning. Ehhh? Typiskt vänsterjidder: ”Lets give some tax money to a dictatorship and solve all the problems of the world”.

Men som sagt så behöver man inte heta Nostradamus för att förstå att Blom skulle passa på och ge en och en annan känga till Bush. I sin krönika betitlad ”Fridas fredsmånad” så har hon vid ett flertal tillfällen attackerat Bush demokratisträvan.

Här är ett utdrag från december månads version 2004:
” Under Bushs tid som president har USA bland annat begått grova övergrepp mot mänskliga rättigheter i kriget mot terrorismen, inlett ett folkrättsvidrigt krig mot Irak…”

I rest my case!