En norrlänning$ tankar om allt och inget

Öldrickande nyliberal sportfåne med siktet inställt på Tyskland 2006.

onsdag, augusti 31, 2005

Pappa Morgan ställer till med nya rackartyg

Om vår älskade folkhälsominister (alias: Pappa Morgan) får sin vilja igenom så skall det lagstadgads att krogpersonal måste genomgå en utbildning med fokus på ”ansvarsfullt alkoholservering” för att krogen i fråga skall få serveringstillstånd.

Bland de ytterst nyttiga lärdomar studenterna skall få införskaffa på denna utbildning återfinns att inte servera dem som redan är fulla och att inte servera någon under 18 år. Utbildningen skall självklart vara regelbunden, ty den är av ”up-to-date”-karaktär.

Ärligt talat, Morgan, visst skojar du? Det här var ett av de mest idiotiska förslag jag hört komma från din mun, och ja det säger väl en hel del. Totalt jävla slöseri med skattepengar alternativt restaurangen/krogen ifrågas kapital (beroende på hur hela kalaset skall finansieras).

Något lättare (och billigare för den delen) vore väl att låta restaurangen/krogen ifråga servera hur mycket alkohol de vill till sina kunder, och att samtidigt bli mer konsekventa i behandlingen av diton som säljer till minderåriga. Men å andra sidan då får inte du demonstrera den ändlösa makt du har över vårt vardagliga liv i egenskap av folkhälsominister. Förmynda mera! (eller vad det nu är för paroll du går under).