En norrlänning$ tankar om allt och inget

Öldrickande nyliberal sportfåne med siktet inställt på Tyskland 2006.

lördag, juli 16, 2005

Diskrimineringslagstiftning som diskriminerar

Vet inte om ni hört talas om fallet där en krögare avvisade två lesbiska från sin restaurang för att de kysstes. Hovrätten dömde i alla fall krögaren till 50 000 kronor i böter för att han diskriminerat det lesbiska paret.

Det här är det politiskt korrekta Sverige i ett nötskal. Hur kan en man anklagas för diskriminering när man avvisar någon från sin egendom för att man tycker att de uppträder opassande? Det torde väl vara upp till var ägare att bestämma vilka regler som skall gälla i dennes lokal.

Sätter man domen i perspektiv till andra socialt accepterade företeelser, såsom att man från vissa krogar kan avböjas då man inte anses ha tillräckligt proper klädsel, så blir det också direkt tydligt hur hypokritisk diskrimineringslagstiftningen är. Vad skiljer en avvikande klädsel från en dito sexuell läggning?

Naturligtvis är detta ett resultat av politiskt korrekthet och solidaritetsnoja in absurdum. De utsatta grupperna (läs: i detta fall homosexuella) skall naturligtvis skyddas genom lagstiftning på grund av deras utsatta läge i samhälle. Skitsnack! Hade lagstiftningen åtminstone varit konsekvent och inte i sig verkat som en diskriminerande faktor kanske jag hade haft någon form av förståelse för den. I nuvarande form är den dock en jävla parodi, som dessutom- bevisligen- kränker ägarens rätt till att bestämma över sin egendom.

4 Comments:

At måndag, juli 18, 2005 3:30:00 em, Anonymous Anonym said...

Skulle han ha bett en man och en kvinna lämna resturangen om de kysstes?

Den stora frågan i detta fall är ju om dennne man skulle ha betett sig likadant om det hade varit ett hetrosexuellt par? Om han hade gjort det, så är det inte en fråga om diskriminering och då tycker jag att det är synd att han måste betala böter för det.

 
At måndag, juli 18, 2005 8:14:00 em, Blogger Kapitali$t said...

Personligen tycker jag att det är irelevant om han också bett en man och en kvinna lämna restaurangen ifall de kysstes. Ägaren borde få skicka ut vem han vill oberoende av varför från sin egen restaurang.

 
At onsdag, juli 20, 2005 9:59:00 em, Anonymous Anonym said...

Bara för att han äger egendomen blir han inte fri från lagens långa arm. Vore ju märkligt vad saker man skulle kunna göra på sin egendom i så fall.

 
At lördag, juli 23, 2005 4:03:00 em, Blogger Kapitali$t said...

Guderian, självklart ska man inte kunna få göra VAD man vill på sin egendom. Dvs. krögaren skall inte kunna misshandla sin fru, eller skjuta en kund för att denne inte beställer nog. DOCK så borde man få bestämma VEM som skall vara på sin egendom och om vilket typ av beteende som inte är önskvärt.

 

Skicka en kommentar

<< Home