En norrlänning$ tankar om allt och inget

Öldrickande nyliberal sportfåne med siktet inställt på Tyskland 2006.

tisdag, oktober 04, 2005

Så bör tjejer se ut enligt Ung Vänster.

Ung Vänster har ju gjort en rätt stor grej av att de kämpar mot de kommersiella krafterna när det gäller hur kvinnor framställs i media. Från deras hemsida:

”Unga tjejer lever idag under ett hårt tryck att motsvara de förvridna ideal som sprids i reklam och media. Ung Vänster kämpar mot de skönhetsideal och den kvinnosyn som tvingar unga tjejer till ätstörningar.” .

När de själva väljer en tjej (om än en tecknad sådan) för att fronta deras själförsvarskampanj så tycker man således att de borde ha sina egna feministiska ideal i åtanke. Tjejer: så länge som ni ser ut som flickan här under är det alltså, enligt Ung Vänster, inga problem. Om inte så kanske det är dags att stoppa fingrarna i halsen och fortsättningsvis leva på en diet bestående av tallbarr.

(bild: Ung Vänster)

6 Comments:

At torsdag, oktober 06, 2005 12:45:00 em, Blogger Frankie said...

Låtsas du eller är du dum på riktigt? Överviktighet är knappast vad målet är. Det är att vara nöjd med sin kropp oavsett vilken kropp man har och inte stäva efter att vara undernärd som vissa modeller.

Tjejen på bilden är även tecknad men knappast pinnsmal heller som du försöker få det att se ut som. Jävla klåpare. Kryp in i din hydda igen.

 
At torsdag, oktober 06, 2005 1:12:00 em, Anonymous Anonym said...

Frankie, som "journalist och debattör" kanske du borde lära dig att uttrycka dig i skrift utan att framstå som en ohyfsad tölp.

 
At torsdag, oktober 06, 2005 2:20:00 em, Blogger maxelson said...

Ärligt talat så förstår jag inte problemet. Ung Vänster kämpar mot "förvridna ideal". På vilket sätt står det i motsats till en tecknad figur som de använder i sin självförsvarkampanj.

 
At torsdag, oktober 06, 2005 10:17:00 em, Blogger Kapitali$t said...

Frankie och Mattias: Tjejen på teckningens utseende är knappast representativt för målgruppen. Utan att vara av kön att bedöma detta så tror jag dock att de flesta tjejer gärna skulle vilja se ut som henne. Således blir hon också någon form av ideal. Följaktligen kan jag inte förstå Ung Vänsters agerande när de fullkomligt går i taket varje gång som exempelvis H&M fröjdar våra städer med kampanjer bestående av, i klarspråk, förbannat snygga kvinnor. Ger Claudia Schiffer ätstörningar så gör tjejen på teckningen det också. Om inte så är det ett skolboksexempel på, just det- dubbelmoral!

 
At torsdag, oktober 13, 2005 1:19:00 em, Anonymous Anonym said...

Okej, om tjejen på bilden inte är smal så vill jag gärna veta vad hon är?


Jag håller med - dubbelmoral!

 
At söndag, juli 23, 2006 9:48:00 em, Blogger Jonas Grafström said...

Håller med dig, kul att du uppmärksammade det, hade inte tänkt på det

 

Skicka en kommentar

<< Home